nl

Totale oppervlakte terrein : 11.700 m²

Totale vloeroppervlakte: 9.300 m²

Aanvangsdatum van de werken : maart 2009

Einddatum van de werken : ingebruikname januari 2010

Reconversie en uitbreiding van een oude textielfabriek en kantoorgebouw tot showrooms voor BMW en MINI, met bijhorende kantoren, werkplaatsen, carrosserie en showroom tweedehandswagens.

Projectbeschrijving :

BMW- en Mini- concessiehouder Daeninck nv. bouwde in 2009 een nieuwe vestiging langs de Westerring in Oudenaarde. De vennootschap kocht een oude spinnerij aan en bouwde het om tot een vestiging van 8800m² voor werkplaatsen en showroom.

De oude spinnerij was een grote, gesloten loods die zeer geschikt was voor de organisatie van de werkplaatsen, stockage en magazijn.

Aan de voorzijde diende het volume echter volledig opengemaakt te worden voor showroom. Hiervoor werd één bouwmodule van het gebouw ‘afgeknipt’ en vervangen door een autolandschap. De aanleg van hellingen, het inplanten van wanden, daklichten en luifels binnen het oorspronkelijke bouwvolume creëren verschillende (rij-)stroken/zones. Deze zones ordenen de grote ruimte voor afzonderlijke functies: tweedehands, topmodellen, nieuwe modellen, specials, … . Door de ruimte naar achter toe te verhogen is de volledige ruimte zowel binnenin als vanaf buitenaf goed zichtbaar en overzichtelijk. De centrale ligging van toegang en balie tussen deze zones nodigt uit om het landschap/showroom te ontdekken.

Publicatie in Bouwen aan Vlaanderen – jaargang 2010 nr 3.